Plan en beleef zelf de beroemde elfstedentocht

Over ons

Elfstedenonline

Fase 1 is een feit. We gaan het project in fase 2 verder brengen naar een belevenis waarmee je zelf een Elfstedentocht kunt realiseren. Benieuwd? Meld je hier aan voor meer informatie. 

Initiatiefneemster

Hi! Mijn naam is Ineke Kuiper. Opgegroeid in het mooie Bolsward en ondertussen al heel veel meer jaar woonachtig in het mooie Amsterdam! 

Als Friezin in Amsterdam vond ik het enthousiasme over de Elfstedentocht opvallend groot en ik bedacht mij, het is eigenlijk de ultieme marketingtool voor Friesland. Het online centraal zetten van alleen de Elfstedentocht heeft tot nu toe nog niemand gedaan.

Friesland is natuurlijk veel meer dan alleen de elf steden. Maar ik geloof dat het centraal zetten van de Elfstedentocht online van grote toegevoegde waarde is voor de provincie Friesland én haar ondernemers. Vandaar dat we dit project nu zelf hebben ontwikkeld.

Via deze website kun je de elf steden van Friesland beleven. Je kunt hem zelf plannen of je kunt mogelijk deelnemen aan een georganiseerde tocht. 

In de toekomst kun je via deze site ook zelf een route maken door de elf steden. Per stad bieden we je activiteiten, overnachtingen, leuke winkels en alles wat de elf steden en haar ondernemers jou te bieden hebben...  De start daarvan vind je hier.

Veel plezier gewenst! 

Mede-initiatiefnemer

Hi! Mijn naam is Marc Burggraaf. In de ruim 12 jaar dat ik met Ineke samenwerk, hebben we het ontzettend vaak gehad over de Elfstedentocht. Niet alleen over hoe het nog leeft in Nederland, maar ook over de culturele meerwaarde en marketingvoordelen voor Friesland en haar trotse ondernemers.

Ondanks dat er al sinds lange tijd geen officiële Elfstedentocht meer is verreden, ‘leeft’ het onderwerp en is het een begrip in Nederland. Toen Ineke met het idee voor dit platform kwam, was ik dan ook snel verkocht en zijn we aan de slag gegaan.

De website bevindt zich nu in een ‘eerste fase’, waarbij wij niet alleen de (sportieve) Elfstedentocht-enthousiastelingen, maar ook potentiële Nederlandse toeristen met de elf steden en haar ondernemers willen verbinden.

Samen met het team en de ondernemers willen wij werken naar een tweede fase, waarin er op eenvoudige wijze een route kan worden samengesteld/geprint en waarin we de ondernemers en hun producten/diensten een nog mooier podium kunnen geven.

Heb je vragen of ideeën? Die zijn altijd welkom! We horen graag van je via ons contactformulier.